Sărmăluțe in foi de ștevie

de Bunica in Mancaruri cu carne, 6 Mai 2015 | 3974 vizualizari

 

Nu se putea să treacă ștevia fără să fac sărmăluțe țn foi de ștevie. Au ieșit o bunătate!

 

INGREDIENTE

  • 25-30 foi de ștevie mai mari
  • 300 g carne tocată amestec porc -vită
  • 50 g orez
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 vf linguriță condimente a la Bunica
  • 200 ml borș
  • 2 linguri suc de roșii
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluțe in foi de ștevie:

Pentru inceput pregătește foile de ștevie. 

Curăță foile de codițe, spală fiecare foaie în parte și pune-le într-un castron.

Fierbe apă cu sare și toarnă apa  peste foile de ștevie.

Lasă foile în apa fierbinte 5-6 minute, apoi scurge apa.

Pregătește carnea: sărează, piperează, condimentează.

Spală orezul și amestecă-l cu carnea.

Ia câte o foaie de ștevie pune carnea și rulează cu multă atenție.

Asează sărmăluțele într-o cratiță,toarnă deasupra uleiul, borșul și pune la fiert.

Cu 10 minute înainte de-a stinge focul pune și sucul de roșii.

Se servesc calde cu smântână.

Sunt foarte bune și reci, dacă nu este carnea grasă.

TIPS-URI

1

Atenție la rulat sărmăluțele! Foile de ștevie opărite se rup ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluțe in foi de ștevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in frunze de vita-de-vie (2)