sarmalute la vas roman

de crisad in Porc, 1 Feb 2010 | 6529 vizualizari

 

mancarea preferata o sotului meu

 

INGREDIENTE

  • carne tocata de porc(amestec cu vita)
  •  ceapa
  • cimbru
  • piper
  • pasta de ardei si bulion
  • sare condimente de sarmale
  • sorici
  • 2oua
  • orez
  • varza murata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA sarmalute la vas roman:

nu pot da cantitati exacte pt aceste sarmale deoarece de cand fac sarmale nu am cantarit vreo data carnea orezul etc am facut din 'ochi totul

 

carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt cu orezul spalat ,condimente si  cele 2 oua pane se face un amestec omogen se da la rece cam 1 ora .in timpul asta se spala varza si se scot foi pt sarmale (parte care nu-mi place deloc). se ia carne si se inveleste in frunze de varza  .  varza ramasa se toaca si se aseaza pe fundul vasului roman (pus la inmuiat in apa rece  cel putin o jumatate de ora) se pun apoi fasii de sorici (uneori pun si sunca afumata  dar de data asta nu) se aseaza sarmalele  iar peste ele se pune apa amestecata cu pasta de ardei si bulionul pasta  si iar fasii de sorici .se pune capacul si se dau la cuptor pt o ora .apoi se ia capacul si  se mai lasa cam o jumatate de ora (pana sunt fierte bine ) se servesc fierbinti cu mamaliguta si ardei iute alaturi de un pahar de vin rosu

Daca ti-a placut reteta noastra "sarmalute la vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza la cuptor cu cremwursti si costita de porc