Saslik

de karma in Porc, 4 Sep 2011 | 8620 vizualizari

 

Va impartasesc din experienta mea de cativa ani in vizita la prietenii din Ukraina. Fie ca facem gratar, fie frigarui, saslikul este un motiv de intalnire cu prietenii. Ce-am observat....va spun mai jos

 

INGREDIENTE

  • carne
  • maioneza
  • sare
  • cimbru
  • alte ierburi
  • bere
  • vin
  • iaurt
  • pasta chilli
  • ketchup sau pasta de tomate
  • o ceapa taiata feliute si frecata cu sare si otet
  • usturoi pisat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saslik:

Carnea, se presara cu sare, cimbru piper, alte ierburi dupa gust,, apoi se amesteca cu restul de ingrediente mentionate mai sus, compozitie in care se lasa 12 ore cel putin, la frigider, De fapt am inteles ca asta ar fi secretul, sa-i zicem "macerarea" carnii intr-o astfel de compozitie.  Eu am preparat asta pentru maine si cred ca va fi un gratar delicios

TIPS-URI

1

Am vazut orez la garnitula de saslik. Nu este obligatoriu. Se mananca exact ca orice alta friptura, numai ca lasand-o de azi pe maine in ingredientele mentionate mai sus, capata o alta savoare.

2

in loc de maioneza am pus mustar

3

reteta poate fi aplicata pentru orice fel de carne

4

aceeasi compozitie si pentru frigarui

5

cotletul meu nu mai iese uscat la gratar, ci foarte fraged

Daca ti-a placut reteta noastra "Saslik" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la cuptor cu mamaliguta si mujdei de usturoi