Savarine

de alinutzika in Prajituri, 31 Aug 2011 | 4645 vizualizari

 

Acum le-am incercat prima data si nu mi-au iesit foarte aspectuoase, pt ca nicicum nu am gasit unde am pus chestia aia a mea de ornat, ca sa arata bine frisca....Dar, gustul a fost foarte bun!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pt savarine:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 praf de copt
  • Pt insiropat:
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1/2 esenta de rom
  • Pt ornat:
  • frisca
  • gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se bat albusurile cu jumatate cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas, uleiul si praful de copt. Se adauga peste albusurile spuma si apoi se incorporeaza pesmetul, amestecand usor. Compozitia se toarna in forme si se da la copt.

Intre timp se prepara siropul: se pune apa si zaharul la fiert. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se adauga esenta de rom si se opreste focul. Savarinele coapte, se scot din forme si cand sunt reci li se taie capacelul de deasupra si se insiropeaza bine.

Se umplu cu frisca, li se pune capacelul si apoi  se unge cu gem. Peste gem se mai pune un mot de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Xandrinne 1

01.09.2011, 16:14

Exact reteta asta o fac si eu, cu pesmet, imi plac asa de mult!

alinutzika 1

01.09.2011, 16:19

Xandrinne, ma bucur ca iti plac si tie...

adry88 1

02.09.2011, 16:15

bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu smantana si ciocolata