Savarine cu crema de branza

de sasha in Prajituri, 25 Apr 2013 | 2562 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500g faina alba
  • 1 cub drojdie
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 150 ml lapte
  • stafide

Crema de branza:

  • 1 kg urda dulce de vaci
  • 1L hulala frisca lihida
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 250 g zahar vanilat
  • 2 esente lamaie

Sirop:

  • 300 g zahar
  • 250 ml apa
  • 2 esente rom

Decor:

  • stafide
  • dulceata de visine
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu crema de branza:

Aluat:

Cernem faina, facem un cuib inmijloc, adaugam ouale,laptele, drojdia dizolvata in putin lapte,stafidele,zaharul,se framata bine, apoi se adauga si untul topit si se mai framatnta. Se lasa la crescut 1h la loc caldut. Intre timp pregatim CREMA:

Hulala se bate cu mixerul la viteza mica 3 minute,apoi la viteza mare pana se intareste frisca, apoi usor se adauga urda strecurata bine,budinca, esentele, zaharul vanilat, se mai amesteca bine apoi se da la frigider pentru 2 h.

Luam formele , le ungen cu unt si putintapetata cu faina, se ia din aluat si se pune pana la jumatatea formei, se mai lasa la crescut pentru 15 minute. Se dau la cuptor preincalzit la 160 grade pentru 20 de minute.  Cand  s-au rumenit se scot si se lasa la racit.

Se fierbe apa cu zaharul, se lasa la fiert pana se ingroasa siropul,apoi se adauga esenta de rom . Savarina se insiropeaza in mijlocul ei, se rastoarna din forma pe un platou si se taie la mijloc care adaugam crema de branza cu ajutorul formei de frisca, se orneaza orneaza cu stavide si dulceata de visine!  Se da la frigider pentru 3h. 

Savurare placuta!

TIPS-URI

1

Toate ingredientele pt aluat trebuie sa fie la tempertaura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Rocsi 1

25.04.2013, 22:50

Ce bune!

RuxyRux 1

26.04.2013, 09:40

Nu se prea vad! dar ma rog...sa zicem ca dupa ingrediente e buna tare savarina ta branzoasa!

sasha 1

26.04.2013, 10:59

Dupa cum am mai zis.. si-a bagat sotul ghearele pe acolo, facusem 20, le-am mancat si hai sa fac macar 1 pozea..si...baga decetul si lingea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarine cu pesmet