Savarine cu pesmet

de Criss in Prajituri, 3 Dec 2010 | 22237 vizualizari

 

Pe buna dreptate numita "Regina prajiturilor", savarina este o prajitura apreciata de toata lumea si una dintre preferatele mele. De aceasta data am modificat putin reteta si astfel blatul a iesit mai dens, mai consistent si seamana perfect cu savarina originala. De fapt am vrut sa fac savarinele cu drojdie insa din lipsa de timp, am facut aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • -7 linguri zahar
  • -9 linguri pesmet
  •  -1 lingura faina
  • sirop
  • -350 ml apa
  • -250 g zahar
  • -2 fiole esenta de rom
  • Pentru umplut:
  • -300 ml frisca
  • -jeleu de capsuni
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu pesmet:

Pentru savarine:

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pesmetul si faina. Se ung formele pentru savarine cu unt sau ulei, se tapeteaza cu faina. Sau mai simplu (varianta aleasa de mine), am copt savarinele in formele de briose si pe fundul formelor am pus cate o patratica de hartie de copt si am uns putin marginile cu unt. N-au iesit ele asa frumoase ca si in formele de savarine, dar nici nu m-am chinuit sa le scot. ;).

Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom..

Fiecare savarina se insiropeaza bine de tot (imi place sa fie foarte insiropate), se taie capacul, se umple cu frisca din belsug si deasupra se pune jeleu de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Criss 1

17.03.2011, 11:26

mirela_chicago 1

12.07.2011, 05:57

HI CRISS , LA RETETA AM VAZUT CA SE BAT ALBUSURILE SPUMA , DAR GALBENUSURILE NU S E MAI PUN IN CMPOZITIE ??/ MULTUMESC

Criss 1

21.07.2011, 10:21

Mirela, imi cer scuze pentru ca iti raspund cu intarziere, insa am fost plecata in concediu. Ba da, se adauga si galbenusurile. Am uitat sa scriu eu, insa se pun si galbenusurile.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu banane si frisca