Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2020 | 2661 vizualizari

 

De obicei o gatesc la cuptor sau la gratar dar de data aceasta am pus-o la gatit la foc mic si-ndelungat intr-o cocota.

Foarte bun !
https://www.blogulluicatalina.com/2020/08/scarita-de-porc-ribs-la-cocota-cu-ardei.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ribs
  • 1/2 ardel rosu
  • 1/2 ardel verde
  • 300 gr de rosii la borcan sau 2-3 rosii
  • 2 cepe verzi
  • 1 lingura de sos de casa 'persillade' (patrunjel mixat cu usturoi si sare)
  • 3 foi de dafin
  • ierburi aromate de Provence
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • paprika afumata
  • 2-3 linguri sos soia
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii:

Spalati si taiati carnea in 4 bucati mari.
Spalati legumele, curatati si tocati  ceapa.
Curatati si taiati lamele ardeii.
Daca utilizati rosii proaspete , curati-le de coaja si tocati-le marunt.

Intr-o cocota incalziti 2 linguri de ulei si reveniti carnea cu sosul persillade.
Puneti sare, piper si paprika afumata.
Colorati carnea si adaugati ceapa tocata.
Gatiti 5 minute, puneti ardeii , ierburile si reveniti impreuna la foc potrivit timp de  5 minute, amestecand.
Adaugati rosiile, 200 ml de apa si amestecati.
Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 45 minute -1 ora.
Verificati de apa , intoarceti carnea si amestecati din cand in cand.
 La sfarsit puneti sosul soia si patrunjel proaspat. Taiati apoi scarita in portii mici cu un os. Serviti-o cu sosul ei cu o salata verde sau cu orez etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Panacris 1

26.09.2020, 22:16

Aloueeuuuu! A avut loc în cocotă???? Eu știma că sunt cam micuțe!

Gherca Daniela 1

27.09.2020, 09:57

super!

Rocsi 1

28.09.2020, 20:13

Ce apetisanteeeee!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor