Scovergi cu dulceata de afine

de MIUTA in Dulciuri, 21 Mar 2012 | 6310 vizualizari

 

Am gasit denumirea de "scovergi" pe internet la gogosi,minciunele dar nu la reteta care o prezint eu astazi.Noi spunem scovergi (regionalism)in general la clatitele de post.
Sper sa va placa reteta,sa o incercati in zilele de post si nu numai,deoarece sunt tare gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 10 g drojdie proaspata
  • 500 ml apa
  • faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita de zahar
  • coaja de lamaie sau esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu dulceata de afine:

Se amesteca drojdia cu zaharul vanilat si zaharul tos.

Se pune apa calduta treptat,un praf de sare,coaja de lamaie si se amesteca bine toate ingredientele.

La sfarsit se pune faina atat cat sa fie un aluat smantanos la fel ca cel de clatite.

Se acopera cu un servet de bucatarie curat si se lasa la dospit 20 minute.

Se rumenesc pe rand scovergile in tigaia fierbinte in care punem de fiecare data cateva picaturi de ulei.

Este obligatoriu sa punem de fiecare data ulei deoarece scovergile sunt mai fragede si se lipesc mai repede sau se rup la intoarcere pe partea cealalta.

Se servesc dupa preferinta cu dulceata,fineti,branza sarata amestecata cu marar.

Eu astazi va servesc cu scovergi umplute cu dulceata de afine.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

iry-gabriela 1

21.03.2012, 21:07

...dar sigur ai pt toata lumea?????

Sim0na 1

21.03.2012, 21:10

Bune, bune!! Nu lipsesc de la masa!

ionela2682 1

23.03.2012, 20:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu nuca de cocos, Choco Duo si frisca