Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt

de ionix in Peste, 1 Noi 2010 | 11147 vizualizari

 

o portie pentru sotul iubitor de sare si de peste :D

 

INGREDIENTE

  • pentru sosul de iaurt:
  • 3 linguri cu iaurt
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura cu ulei de masline
  • putin marar tocat
  • sare
  • pentru scrumbia la cuptor:
  • o scrumbie in saramura
  • piper
  • putin busuioc uscat
  • putin rozmarin
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt:

Scrumbia este extrem de sarata, eu am lasat-o asa pt ca sotul mananca sarat... daca nu mancati foarte sarat, e bine s-o lasati la desarat putin...

Se curata bine scrumbia si se aseaza pe o folie de aluminiu. Bagam piper, rozmarin si busuioc in peste iar apoi invelim pestele cu folia de aluminiu.

Punem pe gratarul de la cuptor la foc mic, sub gratar punem o tava plina cu apa. Dupa o ora il scoatem din cuptor, rupem folia de aluminiu la un capat si lasam sa se scurga grasimea din peste. Bagam iar la cuptor, la foc iute, pentru inca 10-15 minute.

Cat timp scrumbia e la cuptor facem sosul.

Preparare sos:

Pisam usturoiul si-l frecam bine cu ulei si putina sare.

Adaugam iaurtul si mararul si omogenizam. Cu acest sos vom servi pestele.

Se serveste alaturi de un vin alb bun.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

este pentru sotii care mananca extrem de sarat :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mena29 1

02.11.2010, 22:26

Si eu sunt fan peste

ionix 1

03.11.2010, 16:54

@Rock46hunt... cand o sa vezi poza de prezentare a retetei o sa ramai uimit vinul alb n-a lipsit

@Mena...

MVMih 1

28.03.2011, 15:09

Vis reteta! Eu nu prea am gasit de cumparat scrumbie sarata, e buna si proaspata dar fiind un peste gras...da bine sa stea ceva timp la sare si zvantat. Cum gasesc aplic reteta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scrumbie marinata (lacherda)