Shaorma cu ton

de - Andreea - in Ton, 8 Sep 2015 | 8959 vizualizari

 

Shaorma este o mancare arabeasca care are la baza carnea alaturi de legume si sos si totul invelit intr-o foaie de pita.
In ziua de astazi insa modalitatile de a prepara o shaorma sunt nelimitate ... dupa gustul fiecaruia.
Noi de obicei cand preparam in casa shaorma punem carne din piept de pui sau de porc insa de aceasta data am ales sa o fac cu ton. Rezultatul: o shaorma delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 lipii
  • 100 g mix salata
  • 140 g porumb dulce
  • 105 g ton in ulei de masline
  • 1\4 ardei rosu/verde
  • 4 castraveciori murati
  • 50 g masline negre
  • 3 linguri cu maioneza
  • 3 rosii
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma cu ton:

Pregatim ingredientele: 

Salata o spalam sub jet de apa rece, o uscam cu ajutorul unui prosop de hartie.

Intr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva impreuna cu porumbul dulce scurs de apa din conserva. Presaram putina sare si amestecam. 

Ardeiul il spalam si il feliem fasii subtiri . 

Castraveciorii murati ii trecem sub jet de apa rece, taiem capetele si apoi ii taiem fasii.

Maslinele negre, fara samburi le taiem in doua pe lung. 

Rosiile le spalam si le taiem cuburi . 

Pregatim o tigaie antiaderenta. Punem la foc iute. Cand tigaia s-a incins, punem o lipie cat sa o incalzim pe ambele parti .

Punem  lipia pe planul de lucru. Intindem pe intreaga suprafata o lingura cu maioneza. Punem un strat de salata,apoi amestec de ton si porumb,ardeiul gras, castraveciorii murati, maslinele, cuburile de rosie si presaram sare daca mai este necesar . 

Impaturim lipia, o invelim pe jumatate cu folie de plastic si servim. 

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton