Shaorma de post

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 6 Mar 2015 | 10275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 lipii libaneze;
  • 500 g ciuperci pleurotus;
  • 4-5 cartofi medii;
  • 1 roşie;
  • 1 ceapă roşie mică;
  • varză albă - 1/2 bol;
  • 2 castraveţi muraţi;
  • mujdei de usturoi (din 1 căpăţână de usturoi, opţional mărar şi pătrunjel)
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma de post:

1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în 8 (ca pepenele). 

Cartofii tăiaţi se spală, se usucă cu un prosop de hârtie, se sărează puţin şi se prăjesc în ulei încins (baie de ulei).

2. Ciupercile se clătesc, se usucă cu un şervet de hârtie şi se pun într-o tigaie cu un strop de ulei.

Se gătesc sub capac până se evaporă tot lichidul ce rezultă în timpul gătirii lor și devin arămii și rumene. 

3.  Se pregăteşte mujdeiul de usturoi din două căpăţâni medii de usturoi.

După preferinţă, se poate adăuga pătrunjel şi mărar.

4. Se taie legumele:

- varza fâşii subţiri;

- roşiile, ceapa, castraveţii muraţi, rondele fine.

La final se montează shaorma:

- se încălzeşte puţin lipia pe o tigaie;

- se unge cu mujdei;

- se aşează apoi cartofii, ciupercile, varza, ceapa, castraveţii muraţi, roşiile;

- se formează apoi un rulou, închis pe partea de jos.


Poftă bună!

TIPS-URI

1

Se poate pregăti şi varianta fără roşii, e la fel de bună. Totuşi roşiile îi conferă un plus de gust şi prospeţime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

06.03.2015, 20:58

Bine ai revenit pe la noi

DinDragostePentruGatit 1

06.03.2015, 21:48

💐💐💐

dantes 1

07.03.2015, 13:00

Buna tare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Shaorma de post