Sirop de ghimbir cu citrice si menta

de Ela68 in Sirop / Compot, 23 Noi 2012 | 7061 vizualizari

 

Prepararea acestui sirop aproape ca a devenit un ritual pe timp de vara......Chiar si pe timpul iernii il preparam, insa mai rar. Este atat de bun si racoritor incat nici nu mai stim gustul apei. Nu se face greu, chiar daca la prima vedere pare putin mai complicat, insa, pe masura ce stim procedeul, totul merge ca pe roate.

 

INGREDIENTE

  • 4 portocale
  • 4 lamai
  • 3 grapefruit
  • 400 gr ghimbir
  • 2 legaturi menta proaspata
  • 1 kg zahar
  • 400 gr apa
  • 1 lingurita sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de ghimbir cu citrice si menta:

Preparam mai intai zaharul invertit, punand zaharul la fiert impreuna cu 400 gr apa si sarea de lamaie. Explicatii mai amanuntite gasiti in retetele mele, "zahar invertit".

Spalam lamaile, portocalele si grapefruit-urile si le stoarcem bine.

Curatam ghimbirul de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Eu am o razatoare din sticla, ma impac foarte bine cu ea. 

Cand zaharul invertit este gata, turnam peste el sucul de citrice si ghimbirul ras, dar cu mare atentie, putin cate putin, fiindca se umfla dintr-o data si ne putem arde.

Stingem focul,  adaugam menta curatata de pe codite si acoperim cu un capac 15-20 minute pana ce se infuzeaza. Cu cat menta este mai multa, cu atat iese mai aromat. Dupa cum se vede, productia mea de menta de pe balcon s-a terminat, de data asta am folosit foarte putin. 

Se strecoara si se serveste combinat cu apa minerala, stand intr-un hamac, sub o umbreluta, la malul marii ! Uffff, ce vise ................

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de ghimbir cu citrice si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ubulika 1

24.11.2012, 09:07

gaby_gabytza 1

24.11.2012, 11:05

ANNA_46 1

24.11.2012, 12:27

Mmmm....cu ghimbir , super buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de ghimbir