Sirop de soc (pentru iarnă)

de botcrina in Bauturi, 9 Iun 2012 | 33562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg zahăr
  • 3 l apă
  • 1 lămâie
  • 2 plicuri sare de lămâie, de 8 g fiecare
  • 30 de flori de soc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc (pentru iarnă):

Punem apa cu zahărul, lămâia şi sarea de lămâie la fiert, lăsăm până dă de 3-4 ori în clocot.

Luăm oala de pe foc, apoi aşteptăm să se răcească bine.

Spălăm florile de soc, le rupem codiţele, apoi le punem în siropul de mai sus.

Trebuie să stea aşa 2-3 zile.

În a treia zi strecurăm siropul şi îl punem în sticle.

Se păstrează la loc uscat, răcoros  şi umbros.

 Este un deliciu, încercaţi şi o să vă convingeţi!!!

TIPS-URI

1

se serveşte cu apă plată sau minerală

2

atunci când îl serviţi puteţi să mai adăugaţi lămâie stoarsă

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc (pentru iarnă)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Alinutza80 1

09.06.2012, 21:07

alinutzika 1

09.06.2012, 22:43

si eu am pus mult sticle de sirop anul trecut...

delia64 1

25.05.2014, 23:02

Maine fac si eu , am fost la tara si am adus soc !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii