Sirop de trandafiri

de epurasha2bb in Sirop / Compot, 10 Apr 2010 | 8058 vizualizari

 

dupa o reteta a soacrei mele

 

INGREDIENTE

  • 45-50 de trandafiri 
  • un pliculet de sare de lamaie,
  •  aprox 4 litri de apa
  •  zahar, cam dublu decat zeama
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de trandafiri:

petalele de la vreo 45-50 de trandafiri se fierb cu un pliculet de sare de lamaie,in aprox 4 litri de apa si apoi se lasa pe a doua zi acoperit.Apoi se fierbe cu zahar, cam dublu decat zeama,apoi se lasa la racit(trebuie luat spuma).Se pastreza in sticle cu dop no sau acoperit cu celofan ca sa nu mucegaiasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 17:29

ce frumos arata langa ciocolata aia

cristinne 1

21.05.2010, 10:39

4 litri de apa.. zeama.. adica folosesc 8 kg de zahat? ai zis dublu decat zeama. Da?

danaamih 1

07.06.2010, 08:35

Este foarte bun.

Eu folosesc proportia 1:1 si este suficient de concentrat ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de visine la rece