Sirop de zmeura, la rece

de Xandrinne in Sirop / Compot, 2 Iul 2015 | 10397 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma am descoperit pe site-ul Bucatareselor vesele o reteta simpla de sirop; am repetat-o de multe ori si siropul mi-a stat foarte bine peste iarna, pastrandu-si parfumul.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg zmeura,
  • 1 l apa rece,
  • 10 g salicil (sau aspirina),
  • 4 lingurite sare de lamaie/suc de la o lamaie,
  • zahar: la fiecare litru de sirop rezultat se cantaresc 800 g zahar.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de zmeura, la rece:

Intai culegem zmeura, sau o cumparam :)

Apoi spalam fructele cu apa rece, si cu grija. Le lasam la scurs. Zdrobim, cu mana, fructele de zmeura, presaram sarea de lamaie si salicilul/aspirina pisata. Adaugam 1 litru de apa rece.
Lasam compozitia sa stea, intr-un loc racoros, timp de doua zile.

Dupa doua zile, asezam intr-o sita mai mare un tifon, punem sita deasupra altui vas, mare,  si turnam din compozitia noastra in sita, cat permite marimea acesteia; prindem tifonul de marginile libere si-l rasucim, ca sa scurgem siropul. Rasucim bine-bine, pana raman in tifon doar samburii fructelor. Repetam operatia pana terminam toata cantitatea de zmeura.

Cantarim lichidul obtinut si, la fiecare litru, punem cate 800 g de zahar. Amestecam, din cand in cand in vas, pana la topirea completa a zaharului.

Cand zaharul s-a topit complet punem siropul in sticle curate, infiletam capacele si transferam siropul in camara/beci. Se serveste cu apa minerala si gheata, daca doriti.

TIPS-URI

1

Eu am cules zmeura in reprize, niciodata nu am avut 3 kg culese... asa ca am adaptat cantitatile ingredientelor la zmeura culeasa, folosind regula de trei simpla :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de zmeura, la rece" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de struguri