Smochine in aluat foietaj

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2016 | 2747 vizualizari

 

Smochinul a fost printre primele plante cultivate de om.
În Roma antică, smochinul era considerat un arbore sfânt pentru că, în mitul fundației, Romulus și Remus au fost alăptați de lupoaică sub un smochin.
În cartea genezei (3:7), după căderea în păcat Adam și Eva își acoperă goliciunea cu frunze de smochin.
Smochinul este amintit în Biblie și în Noul Testament, în evanghelii, cât și în Vechiul Testament, mai ales în Cântarea Cântărilor („Se pârguiesc florile în rodieri și roadele în smochini”).
Unul din capitolele Coranului este numit după smochin iar fructele sunt, de asemenea, menționate de nenumărate ori, profetul Mohamed considerându-le coborâte din Paradis deoarece „(...) fructele paradisiace nu au sâmburi (...)”.
Buddha a atins iluminarea sub copacul Bodhi, un bătrân smochin sfânt (Ficus religiosa).
Smochinul indian, Ficus bengalensis, este arborele național al Indiei.
 
Va prezint deci o reteta cu smochine :)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/smochine-in-aluat-foietaj.html

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 7 smochine proaspete
  • 7 felii de bacon
  • 75g feta
  • 1 lingura ulei de masline
  • cimbru
  • sare și piper
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 lingurite de lapte
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Smochine in aluat foietaj:

Se incalzeste cuptorul la 180 °C.

Se spală și se taie smochinele in cruce -nu le taiati complet.

Se fărâmițeaza branza feta si se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline si putin cimbru .

Se adaugă sare și piper .

Umpleti smochinele cu acest amestec și învelițile in feliile de bacon.

Taiati cercuri de aluat foietat (un pic mai mari decat smochinele).

Înveliți smochinele în aluat . Am variat mai multe forme și modele.

Ungeti cu galbenusul amestecat cu lapte.

Se da la cuptor aproximativ 20-30 de minute .

Se serveste ca aperitiv cu o salată verde bine asezonata sau cu felii de dovlecel usor rumenite si asezonate.

Bun smochin ! :)

 

TIPS-URI

1

puteti inlocui feta cu o branza mai cremoasa tip camembert

Daca ti-a placut reteta noastra "Smochine in aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari