Snitele pufoase cu pireu usturoiat si verzisoare de Bruxelles

de mihaelar63 in Porc, 6 Feb 2020 | 3119 vizualizari

 

 Bineinteles ca vrem si snitele . Dar cum imi place diversitatea mi-am zis ca in acest sezon le vrem moi ,calde si  pufoase .

 

INGREDIENTE

Snitele :

  • 600 gr cotlet porc fara grasime -de casa
  • 1lingura zaatar
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 oua - gaina de casa
  • 50 ml lapte
  • 5-6 linguri faina alba
  • 1/2 praf de copt
  • sare
  • ulei pentru prajit

Pireu :

  • 600 gr cartofi
  • 1 capatana usturoi
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare

Varza de Bruxelles:

  • 400 gr verzisoare de Bruxelles
  • 1 lingura unt
  • cimbru verde
  • piper
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele pufoase cu pireu usturoiat si verzisoare de Bruxelles:

  1. Cartofii se curata, se spala, se taie bucati si se pun la fiert. Sarati .
  2. Spalati si taiati mustatile la capatana de usturoi .
  3. Se taie capatana de usturoi in doua si se pune cu cartofii la fiert .
  4. Cotletul de porc se feliaza si se bate in felii subtiri, cu batatorul de snitele .
  5. Condimentati feliile de cotlet  cu piper si zaatar, sarati .
  6. Ouale se bat spuma , se pune sare , lapte,praf de copt si faina alba . Omogenizati.
  7. Aluatul  obtinut trebuie sa aiba consistenta celui de clatite .
  8. Se dau feliile de carne prin faina alba , aluat si se prajesc in ulei incins pe ambele parti .
  9. Snitelele pufoase si moi obtinute sunt datorita carnii de calitate si a aluatului cu praf de copt.
  10. Verzisoarele de Bruxelles se curata de cotoare , se taie in doua sau in patru[depinde cat de mari sunt ] si se spala .
  11. Eu am pus verzisoarele intr-un bol adecvat impreuna cu sare si unt si le-am dat 4 minute la cuptorul cu microunde .
  12. Imi place aceasta metoda pentru ca legumele verzi nu-si schimba culoarea .
  13. La sfarsit se presara peste varza de Bruxelles , cimbru verde .
  14. Cartofii se scurg de apa . Jumatatile de capatana de usturoi se strang intre degete si va iesi un pireu de usturoi .
  15. Omogenizati si frecati cartofii cu usturoi , patrunjel verde tocat , si unt .
  16. Puneti lapte caldut ca sa obtineti consistenta dorita la pireu .
  17. Pana am preparat pireul si finalizat varza , am tinut snitelel la cald la cuptor pe 60 grade celsius .
  18. Ansamblati pe o farfurie snitele , pireu si verzisoare .
  19. Puneti alaturi salata sau muraturile preferate .

                             Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Snitelele pufoase si moi obtinute sunt datorita carnii de calitate si a aluatului cu praf de copt.

2

Despre Zaatar :https://www.paradisulverde.com/blog/zatar-condimetul-care-trezeste-mintea-si-intareste-corpul/

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele pufoase cu pireu usturoiat si verzisoare de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc