Socata reteta bunicii

de Patricia Iordache in Bauturi, 18 Mai 2013 | 6616 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Aceasta reteta o am de la mama mea. A iesit o socata atat de buna incat trebuie sa va spun si voua reteta.

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • Pentru 9 litri de socata:
  • 10 l apa;
  • 1 pumn plin cu floare scuturata (sau 7 flori de soc);
  • 1 kg zahar;
  • 60 ml. otet;
  • 60 ml. zeama lamaie (aproximativ 2 lamai);
  • coaja de la 2 lamai (taiata bucati mari);
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Se pun toate ingredientele intr-un vas incapator (eu am pus intr-un borcan pentru muraturi), acoperim vasul cu o hartie si lasam pentru 5-6 zile la macerat, la temperatura camerei.

Amestecam in lichidul obtinut cam de 2 ori pe zi (dimineata si seara).

Cand incepe sa faca spuma (sa fermenteze), o strecuram si o punem in sticle pe care le inchidem si le depozitam la frigider.

Este perfecta pentru zilele calduroase! ;)

TIPS-URI

1

Din cantitatile mentionate obtineti 9 litri de socata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Patricia Iordache 1

19.05.2013, 09:45

nuky 1

14.07.2013, 14:51

Spune-mi te rog,nu se simte mirosul si gustul de otet in socata?ce rost are otetul si daca e cel de mere cu miere?Merci pt raspuns anticipat,Violeta

Patricia Iordache 1

14.07.2013, 15:10

Bine ai venit pe la mine. Nu-ti face probleme din cauza otetului, nu va fi prezent gustul acestuia in socata. Otetul ajuta la fermentare. Nu am incercat cu otet de mere cu miere, asa ca nu stiu ce sfat sa-ti dau. Reteta mea a fost incercata de bucataras Constelatialeu (gasesti aici http://www.bucataras.ro/retete/socata-46442.html). Te pup!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii