Socata reteta bunicii

de Rocsi in Bauturi, 7 Iun 2013 | 6109 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
E pentru prima data cand fac socata fara drojdie. Noi mereu o pregatim doar cu drojdia si doar asa stiam sa fac. Insa cum de ceva timp eu nu mai beau deloc acidulat, nici sucuri din comert si cum aveam pofta de socata am ales sa fac varianta fara drojdie. Sincer nu ma asteptam sa iasa asa buna. Merita incercata reteta daca va place mult socata si nu doriti sa aiba acid!

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 5 litri apa plata
  • 2 lamai mari
  • 550 gr zahar
  • 8 flori de soc
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Florile de soc le punem 5 minute intr-un bol cu apa rece sa iese mizeria si gazulitele.

Intr-un borcan de 6 litri din sticla punem apa cu zaharul si amestecam pana ce acesta din urma se dizolva complet. Stoarcem sucul de la o lamaie si jumatate si il punem peste siropul de mai sus. Restul de lamaie o taiem feliute o punem in borcan, dam drumul si florilor de soc. Amestecam bine cu o lingura de lemn, acoperim borcanul cu o folie alimentara si o lasam sa stea la loc luminos si insorit daca se poate, circa 3 zile. In acest timp mai invartim in ea de 2-3 ori pe zi.

Dupa ce s-a facut, o strecuram, o punem in sticle si o dam la rece.

Un deliciu racoritor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

08.06.2013, 22:10

Iri

Rocsi 1

08.06.2013, 22:10

Adry multumesc

Rocsi 1

08.06.2013, 22:11

Mena cu drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii aromata si parfumata