Somn la cuptor cu sos de galbiori

de katty in Peste, 1 Aug 2020 | 2166 vizualizari

 

Imi place foarte mult pestele, chiar daca nu mananc asa des.Pentru ca aveam un somn intreg m-am gandit sa il bag la cuptor intreg(mai putin capul pe care l-am folosit la un bors)
Si cum imi faceau cu ochiul niste galbiori de ceva timp am turnat rapid si un sos delicios. Evident, nu putea lipsi mamaliga.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata somn fara cap(3-4 kg)
  • sare
  • piper negru macinat
  • usturoi
  • 100 ml vin
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • mamaliga pentru servit
  • 400 gr galbiori proaspeti
  • 40 gr unt
  • 1 lingurita amidon
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 gr smantana
  • marar verde
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn la cuptor cu sos de galbiori:

Spalam bine pestele, il scurgem si il presaram cu sare si piper, inclusiv in interior. Crestam pestele din loc in loc. Maruntim usturoiul si il asezam in crestaturile facute si in interior. Punem pestele intr-o tava.Turnam vinul, zeama de lamaie si uleiul. Acoperim cu folie de aluminiu si dam pestele la frigider pentru 1/2 de ora, apoi il dam la cuptor la foc iute pentru 40  de minute, dupa care ridicam folia si il lasam sa se rumeneasca. Stropim pestele din cand in cand cu zeama din tava. Scoatem pestele cand este gata pe un platou si presaram patrunjel verde

Pentru sosul de galbiori alegem  ciupercile si le spalam bine, dupa care le scurgem intr-o sita. Intr-o cratita punem untul si cand incepe sa se topeasca adaugam ciupercile maruntite. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pana zeama a scazut aproape complet. Diluam amidonul in lapte si turnam peste ciuperci. Aaugam sare si piper si fierbem pana sosul se leaga bine. Adaugam smantana si mai dam cateva clocote. Adaugam mararul si oprim focul. Servim pestele cu mamaliga si sos de galbiori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la cuptor cu sos de galbiori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (8)

Rocsi 1

03.08.2020, 19:51

abstract01 1

03.08.2020, 23:21

Ksenya 1

07.08.2020, 08:17

Bun preparat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somn cu ciuperci la cuptor