Somn marinat in sos mediteranean

de Bucataras Medi in Peste, 11 Dec 2013 | 5509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de somn
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • un praf sare
  • 2-3 boabe piper negru zdrobite
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri vin alb sec
  • 1 lingurita marar uscat
  • 2 linguri cu capere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn marinat in sos mediteranean:

Spalam fileurile de peste si le lasam la scurs.

Intre timp ne ocupam de sos. Intr-un vas amestecam uleiul de masline ,cateii de usturoi feliati subtire,sarea,piperul,coaja si zeama de lamaie,vinul,mararul si caperele.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

In acest sos marinam bucatile de peste.Acoperim vasul cu o folie si dam la frigider pentru circa 2 ore. Scoatem bucatile de peste din marinata  si le tamponam bine cu o hartie de prosop. Incingem bine o tigaie de teflon si frigem bucatile de peste. Asezam bucatile de peste in tigaie mai intai pe partea cu pielea si cand sunt bine facute le intoarcem si pe cealalta parte.

Dupa ce am fript pestele in aceiasi tigaie frigem si niste legume pe care le servim drept garnitura(ardei gras,ceapa,rosie etc).

Servim pestele cald alaturi de garnitura si il stropim cu sosul in care a fost marinat,avand grija ca inainte de servire sa-l incalzim putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn marinat in sos mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somn cu sos muamba