Somon cu cartofi la cuptor

de ela in Somon, 1 Feb 2011 | 8045 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr somon,
  • 1/2 lamaie,
  • 3linguri de ulei masline,
  • 1/2plic condimente pt peste,
  • 800gr cartofi,
  • 2morcovi,
  • sare,piper,
  • verdeturi italiene,
  • patrunjel,
  • 4rosii cherry,
  • 150ml vin alb,
  • 50gr cascaval ras,
  • 100ml smatana de gatit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu cartofi la cuptor:

Scoatem pestele din congelator cu cateva ore inainte.

Facem o saramura din ulei si condimentele pt peste si ungem somonul cu ea.Taiem lamaia felii si punem deasupra feliilor de somon.Lasam la rece 30minute.

Curatam cartofii si morcovii si ii taiem rondele.Punem la fiert in apa cu sare,15minute.Scoatem intr-o sita si lasam la scurs.

Intr-un vas termorezistent punem feliile de lamaie intai,apoi somonul si turnam desupra saramura in care a stat pestele.Punem apoi cartofii si morcovii,saram si piperam,punem putina vegeta,turnam  vinul,smantana si rosiile taiate in doua,presaram putin patrunjel si verdeturi italiene.Dam la cuptor 30minute,apoi scoatem si presaram deasupra cascavalul ras si mai dam la cuptor 30minute,aproximativ,pana se rumeneste frumos deasupra.

Servim cu o tocanita de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Capellini cu Sparanghel şi Somon