Somon cu crema de praz

de epurasha2bb in Mancare copii, 19 Feb 2010 | 6351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 rondele somon proaspat
  • 1 fir de praz
  • sare
  • piper
  • rosii uscate
  • busuioc uscat
  • 1 lingura de frisca
  • 1 lamaie
  • 1/2 morcov
  • 1 fir de rozmarin
  • unt pt.uns tigaia
  • ulei de masline extravirgin
  • rosii cherry pt.decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu crema de praz:

Se pune tulpina de praz taiata rondele mici pe o sita la abur si se lasa 10 minute.Apoi se paseaza cu pasatorul sau blenderul adaugand untul, frisca, sarea si piperul.Astfel obtinem crema de praz de un verde deschis,placut. 

Rondelele de somon se pun intr-o tigaie antiaderenta(eu folosesc Doubletta cu triplu strat de teflon), se unge tigaia cu putin unt, se presara putin amestec de rosii  uscate si busuioc  si putina sare mare, se picura peste peste ulei de masline extravirgin presat la rece, si se pune si 1/2 pahar de apa in care a picurat zeama de praz cand a stat la aburi.Se lasa sa se patrunda, apoi se intoarce cu paleta si pe partea cealalata pana se rumeneste putin.

Servirea:

Servim pe un platou alb in diverse aranjamente, fie desenam din crema de praz un cap, coada si aripioare de peste, ochi din capere, bule de aer din rondele mici de praz, un coral din bucati de morcov fiert si corpul pestelui din rondeaua de somon sau varianta 2 se pune crema de praz deasupra rondelei de somon si se orneaza cu gargarite din rosii cherry si planta din crenguta de rosmarin cu firicele din lamaie si praz.

Pofta buna, este un preparat sanatos si delicios care sigur nu va cade greu, este ideal pentru o cina vesela!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu crema de praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

21.02.2010, 23:14

super !!! cred ca nyu mai e nevoie de desene animate cand ai asemenea farfurie in fata cel mai mult imi plac bulele ., serios .

Teo 1

22.02.2010, 23:01

cata fantezie !

epurasha2bb 1

23.02.2010, 10:16

Multumesc Teo!
Mihaela ma bucur ca ti-au placut bulele, serios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sandvis surpriza