Sos de rosii picant

de Ela68 in Pt. peste, 15 Aug 2013 | 10044 vizualizari

 

Despre rosii, numai de bine. Se prepara usor, sunt foarte bune la gust, iar paleta de retete este infinita. Preferatele mele sunt rosiile coapte la gratar, amestecate cu usturoi maruntit, sare si putin ulei.
Pentru ca n-am mai fost demult la un gratar cu prietenii, m-am gandit sa fac un sos asemanator, pe care-l pot folosi ca garnitura la friptura sau peste la cuptor sau chiar sa-l congelez pentru iarna.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr rosii mici si lunguiete ( Principe Borghese, sunt foarte dulci si gustoase ), le-am gasit la o taranca in piata
  • 5-6 tije tarhon
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 1 capatana usturoi ( nu se va folosi la varianta pentru iarna )
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, 1 lingurita
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli ( micsorati cantitatea daca nu va place foarte iute )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii picant:

Totul este mai mult decat simplu. Spalam rosiile foarte bine si le taiem in doua. Le punem intr-o craticioara cu uleiul si le lasam la foc mediu pana incep sa se inmoaie, amestecand din cand in cand.

 Adaugam sarea, si mai lasam sa se evapore din zeama, cam zece minute, apoi turnam usturoiul dat prin presa si fulgii de chilli. Spalam tarhonul si patrunjelul, le tocam si le punem peste rosii.
O parte l-am folosit la peste (pastrav) pe pat de legume, iar o parte l-am congelat.

Cam asta-i tot. Mi-as dori sa-l incercati si sa-mi spuneti daca am avut dreptate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

sabiradu 1

16.08.2013, 23:15

O Doamne ce ar merge un peste fript inbunatatea asta de sos!!!!!!!!

Ela68 1

16.08.2013, 23:24

peste am facut si eu, dar la cuptor !

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos pt chiftelute de peste marinate