Spaghete cu gamberetti si dovlecei

de micki in Spaghete, 10 Feb 2010 | 8295 vizualizari

 

Ffff bune ! :)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr gamberetti
  • un dovlecel
  • o ceapa medie
  • un plic de sofran
  • 250 gr spaghete
  • 50 ml smantana
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu gamberetti si dovlecei:

Se pun la fiert spaghetele in abundanta apa sarata....se fierb dupa indicatiile de pe cutie.Se taie dovlecelui a "julienne".Se oparesc gamberetti...

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 3 linguri de ulei de masline.Dupa ce a devenit trasparenta se adauga dovlecelul  si se amesteca bine,iar dupa circa 3 minute se adauga si gamberetti.Se mai lasa cam 5 minute apoi se adauga sofranul.Se amesteca bine,apoi se adauga smantana si patrunjelul taiat marunt(o lingurita de patrunjel taiat o lasam pt decorat).La urma se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Acesta va fi sosul pt spaghete.Se amesteca bine cu spaghetele fierte in prealabil,se aseaza in farfurie si se decoreaza cu patrunjelul pastrat!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si gamberetti congelati,doar ca trebuie lasati la dezghetat macar 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu gamberetti si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu pui, ciuperci si smantana