Spaghete cu sos alb si mazare

de simona72 in Spaghete, 29 Iun 2015 | 4286 vizualizari

 

Ador pastele! Se pot face in nenumarate feluri, motiv pentru care, nu cred ca este odata sa le fac la fel. Va las o reteta de spaghete cu sos de smantana, cu branzeturi si mazare proaspata, luata din piata, de la tarani...

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghete
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 200-250 g mazare proaspata
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • 200 g cas de vaca
  • 50 gr branza cu mucegai albastru
  • sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 2 catei usturoi
  • 100 g branza cheddar
  • 1 cub de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos alb si mazare:

Usturoiul, se curata se taie marunt si se caleste pentru cateva secunde in 3-4 linguri ulei de masline. Se adauga mazarea fiarta in prealabil, se lasa sa se caleasca si ea 1 minut . Se adauga smantana si se lasa sa dea in clocot. Se adauga branzeturile, casul dat pe razatoarea cu gauri mari, branza cu mucegai taiata cuburi, se amesteca si se lasa pe foc pana branzeturile sau topit. Daca sosul a iesit prea gros se adauga cateva linguri din apa in care au fiert pastele. Se adauga sare si piper dupa gust, busuiocul taiat marunt. 

Spaghetele fierte conform instructiunilor de pe ambalaj le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt moale. peste spaghete turnam sosul cu mazare, amestecam putin, radem deasupra branza cheddar si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Se servesc pastele calde. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

tineti cont de faptul ca pastele vor mai absorbii din sos in timp ce stau in cuptor...astfel, sosul trebuie sa fie unul mai subtirel, nu gros...

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos alb si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti a la trapanese