Spaghete cu sos de rosii si busuioc

de Corinuta in Spaghete, 9 Iul 2013 | 38342 vizualizari

 

E vara, e cald, mie una nu-mi place sa "fac foc" in bucatarie, asa ca aleg retete simple care se fac repede. Partea buna e ca sunt si gustoase si sanatoase!

 

INGREDIENTE

  • 500 g spaghete integrale
  • 700 ml pasata de rosii sau rosii in bulion
  • 1/2 legatura busuioc proaspat
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • un praf de zahar
  • sare, piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de rosii si busuioc:

Se pun la fiert spaghetele in 5 litri de apa cu sare. Intre timp curatam si tocam usturoiul si il calim putin in uleiul incins, nu-l lasati mult ca devine amar. Adaugam pasata de rosii sau rosiile taiate cubulete, condimentam si lasam sa fiarba 10-15 minute.

Busuiocul se spala si se toaca marunt, se adauga la sos chiar la sfarsit in ultimele 2-3 minute. Se scurg spaghetele de apa si se amesteca cu sosul, apoi se servesc.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

pentru un plus de gust, la servire puteti presara deasupra parmezan razuit

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ciuperci si sos de rosii picant