Spaghete de dovlecel cu usturoi la cuptor

de RuxyRux in Salate, 11 Mar 2014 | 10163 vizualizari

 

O nebunie...va garantez ca va lingeti degetelele :)

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei maricei
  • 1 capatana de usturoi
  • o canita de ulei de masline extravirgin
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • turmeric( un praf bun)
  • sare
  • piper
  • otet de Modena( sau ce aveti)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete de dovlecel cu usturoi la cuptor:

Pentru a face spaghetele aveti nevoie de o razatoare speciala, daca nu aveti, puteti folosi razatoarea normala pe partea cu gauri mari. 

Dovleceii gata razuiti se amesteca bine cu ulei de masline,  turmeric, zeama de lamaie, sare si piper si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc 30 de minute la 200 de grade.

Cand sunt gata ii scoatem intr-un vas adanc scurgandu-i din foaia de copt cu tot cu zeama ramasa.

Se pune deasupra otetul si apoi usturoiul zdrobit si se amesteca cu o paleta. Potrivim gustul de sare numai daca mai simtim nevoia.

Sunt o bunatate, seamana bine cu salata de dovlecei clasica (varianta prajita).

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete de dovlecel cu usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei crocanti la cuptor