Spaghetti cu sos si chiftelute

de madi_marin in Spaghete, 22 Apr 2018 | 3354 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chifteluţe:

  • 500 g carne tocată
  • câte 1 legătură ceapă şi usturoi verde (doar partea albă)
  • 1 felie mai groasă de pâine înmuiată în lapte şi scursă bine
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • mărar proaspăt

Sos:

  • câte 1 legătură de ceapă şi usturoi verde (doar partea albă)
  • ulei
  • sos de roşii (passata)
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • vin roşu
  • sare
  • piper
  • 200 g spaghetti
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu sos si chiftelute:

Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, pâinea, cimbrul, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic de ulei. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor la 180 grade pentru 25-30 de minte (le verificăm din când în când să fie frumos rumenite). Se scot si se lasa la răcit.

Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Pentru sos călim în 3 linguri de ulei ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Punem vinul (tot vreo 3 linguri), apoi sosul de roşii (vreo 400 ml), cimbru, foaia de dafin, sare şi piper şi lăsăm la foc iute cam 5 minte, după care putem pune chifteluțele. Se mai lasă la foc mic preţ de vreo două clocote.

Se toarnă sosul peste spaghettele fierte şi se amestecă bine.

Se servesc porţii mari 🙂 presărate cu parmezan.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu sos si chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

Rocsi 1

23.04.2018, 20:36

Mmmm, eu as veni la masa, sa ma servesti cu o portie!

Cris2711 1

26.04.2018, 20:47

Cum sa refuzi asa ceva

Xandrinne 1

17.01.2021, 10:05

Tare bine arată!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghette cu legume