Spanac pe fugă

de portiadelumina in Porc, 27 Mai 2013 | 3271 vizualizari

 

De ce pe fugă? Pentru că am folosit spanac congelat şi muşchi de porc din cel deja pregătit, cum ar fi cel băgat la untură. Şi a durat aproape cât ai face o mămăligă, căci am şi făcut, fireşte, să meargă bine ceea ce am gătit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac congelat
  • 1 ardei capia roşu
  • 1 morcov
  • 1 ceapă albă
  • 100 gr. bulion
  • sare (după gust)
  • 300 gr. muşchi de porc (afumat ori de la cazanul cu untură)
  • 50 cl ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac pe fugă:

După ce spanacul se va fi decongelat şi  lăsat la scurs, se curăţă şi se toacă legumele folosite şi se călesc într-o tigaie. În paralel se toacă în bucăţi potrivite muşchiul de porc.  Acesta se adaugă peste legumele puse la călit, iar mai apoi, spanacul. Se poate pune apă (opţional, în funcţie de consistenţa preparatului), se pune sare şi se lasă la fiert cca. 15 minute. Spre final se adaugă bulionul şi se mai lasă 5 minute la fiert, la foc mic.

Pentru a da gust şi culoare, aşa cum e normal (zic eu) într-o perioadă în care nu este post, am făcut şi ouă ochiuri (unul de porţie).

Totul a fost servit cu mămăliguţă.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru cine are plăcere şi nu are contraindicaţii medicale, în locul uleiului, pentru călit, se poate folosi untura bucăţilor de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac pe fugă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu porc