Spanakopita

de Sabina in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2009 | 5986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • 500 grame branza tip Feta
  • 1 legatura de ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline
  • un pachet foi de placinta
  • sare si piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita:

Curatam frunzele de spanac, le spala si le fierbem in apa cu putina sare. Scurgem bine de surplusul de apa si lasam deoparte spanacul. Tocam ceapa, mararul si patrunjelul si adaugam spanacul, branza Feta si cele doua oua. Condimentam cu sare si piper dupa gust (Atentie! Branza tip Feta este destul de sarata).

Intr-o tava de placinta incepem sa punem foi de placinta, pe care le ungem cu ulei de masline. Punem umplutura de spanac si acoperim cu foi unde cu ulei. Coacem aproximativ 40-50 de minute (depinde de cuptor), este gata cand s-a rumenit.
Se serveste cu un pahar de lapte batut sau iaurt...racoritoare si delicioasa !!! Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

Doralinda 1

15.05.2011, 01:53

Pentru Roda!

eu locuiesc in grecia de foarte multi ani, si daca calatoresti atat de des si ai tangente cu bucataria greaca, ai vedea ca TOTI grecii in orice placinta (cu dovlevei, spanac..) pun branza feta! data viitoare cand mergi in grecia, chiar sa intrebi la prima taverna la care vei manca!

Sabina 1

17.05.2011, 11:13

Multumesc, Doralinda72 pentru sfaturi! Voi incerca data viitoare sa tin seama!

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite sarate