Spring Rolls

de Ela68 in Mancaruri de post, 20 Apr 2017 | 9182 vizualizari

 

Delicii de Paste
De ceva vreme la noi in familie se consuma mancare sanatoasa, asadar, chiar si de Paste, inafara de cozonac si-o fripturica, am servit doar legume in diverse combinatii.
Aceste Spring Rolls le-am facut in doua variante, una cu legumele trase la tigaie, cealalta varianta cu legume crude, aceasta din urma fiind preferata noastra.
Astazi, va prezint versiunea cu legume calite. Bineinteles, cautand pe net "vietnamese spring rolls" veti gasi nenumarate retete.
Se pot servi cu diverse sosuri, pe acestea noi le-am mancat simple, sa zicem ca le-am testat :)
 

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 2 bucati pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • ulei presat la rece de floarea soarelui ( sau ulei de susan )
  • 300 grame ciuperci champignon
  • 2-3 linguri sos de soia light
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ghimbir proaspat
  • 120 taitei de orez Pad Thai
  • 15-16 foi de orez
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spring Rolls:

Curatam radacinoasele de coaja si le taiem julienne. Ceapa o spalam si o taiem bucatele de 1 cm, la fel si ardeiul gras, il taiem fasiute  Le punem la calit in putin ulei 10-15 minute.

 Ciupercile curatate si taiate, le calim separat pana ce apa lasata se evapora.  Combinam apoi toate legumele si adaugam putina sare ( aveti grija, caci soia e sarata ), piper si ghimbirul dat pe razatoarea de sticla. Le lasam cateva minute pe foc pana se intrepatrund gusturile.

Punem o oala cu apa, cu o lingurita de sare, pe foc si cand clocoteste adaugam taiteii, amestecand continuu sa nu se lipeasca intre ei.Cand incepe sa fiarba, dam focul la minim si mai lasam doua minute. Verificam daca s-au fiert, ii dam deoparte si ii scurgem imediat, apoi ii punem in amestecul de legume si amestecam.

Foaia de hartie de orez se lasa la inmuiat, in apa fierbinte cateva secunde, apoi se pune pe un tocator si se lasa un minut . Aceasta devine elastica, putand fi usor de rulat. Se pune o lingura de compozitie in centrul foii, se "inveleste" umplutura dintr-o parte, apoi se ruleaza catre partea opusa, introducand lateralele in interior.

TIPS-URI

1

foile de orez se inmoaie foarte repede, asadar, nu le tineti mult in apa

2

nu asezati pachetelele rulate una langa alta, deoarece sunt lipicioase, asezati-le cu putin spatiu intre ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Spring Rolls" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

21.04.2017, 09:57

Super!

Ela68 1

21.04.2017, 11:49

noua ne-au placut, poate erau de nota 10 daca le-as fi prajit, dar nu m-a lasat fiica-mea !

oanapl 1

21.04.2017, 12:45

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert baigli