Spuma de mure cu iaurt

de Angelina_Elena in Dulciuri, 2 Aug 2013 | 4564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bol mic de mure
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • 3 albusuri
  • 10 g gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de mure cu iaurt:

Spalam murele si le punem in vasul de la blender.

Adaugam 2 linguri de zahar si incepem sa mixam pana obtinem un piure.

Trecem apoi piureul de mure printr-o sita pentru a indeparta samburii si a obtine o pasta fina.

Adaugam apoi iaurtul peste piureul de mure si omogenizam usor cu o spatula.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.

Cand sau intarit, adaugam pe rand zaharul ramas si mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

In amestecul de mure cu iaurt incorporam usor abusurile.

Gelatina o punem la hidratat in 4 linguri de apa si o lasam 10 minute.

O topim apoi pe baie de aburi pana devine lichida, apoi o incorporam in spuma de mure.

Turnam spuma obtinuta in 4 boluri si dam la frigider pentru cel putin 2 ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de mure cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Mousse de lime