Sticksuri din dovlecei la cuptor

de Rocsi in Retete Delikat, 26 Iul 2018 | 4457 vizualizari

 

 "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale".
Am tot vazut pe internet ca este la moda sa faci sticksuri din dovlecei, iar cum la noi in casa se mananca des dovlecei, am zis sa incerc si eu. Le-am mancat ca pe o mare delicatesa, atat de mult ne-au placut. Mama mi-a zis ca ea nu a apucat sa manance prea multi, pentru ca eu si sotul ii terminasem deja, si sa mai fac cativa. Deci, este o super reteta. Daca va plac dovleceii, neaparat sa pregatiti si voi!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei micuti
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • parmezan ras
  • amestec de ierburi italiene Delikat 100% natural
  • boia dulce Delikat 100% natural
  • sare
  • piper
  • 3 crengute marar verde
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sticksuri din dovlecei la cuptor:

Spalati dovleceii, indepartati capetele. Ii taiati de dimensiunea unui deget, doar ca putin mai groase, sa nu fie prea subtiri. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce si ierburi italiene. Ii puneti intr-o sita si ii lasati la scurs 30 de minute.

Tapetati o tava cu hartie de copt, puneti uleiul si cu un penson il intindeti pe toata suprafata.

Intr-un bol bateti ouale spuma, cu sare si piper, iar la final adaugati mararul verde tocat marunt.

Pe o farfurie puneti faina, iar pe alta amestecati pesmet cu parmezan ras (eu am pus parmezan mai mult, ca sa se simta gustul sau). Treceti dovleceii prin faina, apoi ou batut, iar la final prin amestecul de pesmet-parmezan. Procedati astfel pana ii terminati pe toti.

Ii asezati in tava pregatita, unul langa altul. Ii introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C. Ii lasati 15-20 de minute, pana se rumenesc usor.

Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor si ii puteti savura. Noi i-am servit langa un sos de iaurt, iar cand am terminat sosul, i-am servit cu mustar. Sunt o bunatate!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sticksuri din dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pitoance