Strudel cu mar

de LUK in Dulciuri, 31 Mar 2013 | 4868 vizualizari

 

Un aluat de foietaj foarte bun ...

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 100ml apa calduta
  • un varf de lingurita de sare
  • o jumatate de lingurita de otet
  • 6-7 linguri de faina
  • o jumatate de pachet de margarina pentru copt
  • 5 linguri de faina cu varf(daca e prea moale se mai pun 2lg de faina)
  • 1kg de mere rase si calite 10 min
  • 2-3 linguri de ulei fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mar:

Din apa,sare,otet si 7 linguri de faina se face un aluat.Adaugati treptat faina iar daca vi se pare ca e suficient de elastic dupa ce ati pus 5 linguri,nu mai puneti restul de faina.Aluatul nu trebuie sa fie tare.

Amesteca margarina cu cele 5 linguri de faina.

Se intinde primul aluat pe masa tapetata cu faina.Peste el se intinde aluatul cu margarina,se impatura apoi se intinde iar pe blatul de lucru. Se taie in 2,astfel vom avea 2 randuri cu strudel.Peste acest aluat se pune umplutura eu am folosit mere si ulterior am repetat cu visine din compot.

Se pun in tava cele 2 randuri.Se taie cu un cutit trecut prin ulei fierbinte,in bucatile dorite.Dupa ce le am taiat,picuram pe fiecare capat(taietura) uleiul ramas(fierbinte)Coacem la 150 de grade cca 35min(pana sunt rumenit)

Fierbinti le pudram cu zahar pudra.Sunt delicioase alaturi de o inghetata de vanilie.

TIPS-URI

1

daca aluatul e prea tare foile vor iesi tari,nu fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mar si nuca