Strudel cu nuci si lamaie

de Ela68 in Prajituri, 18 Oct 2012 | 15127 vizualizari

 

Am gustat zilele trecute la o prietena acest strudel care mi-a placut foarte mult. Seamana putin cu baclavaua, insa faptul ca nu se insiropeaza si doar se foloseste zeama de lamaie il face sa fie mult mai fin si nu atat de greu. Reteta este luata dintr-o carte veche scrisa de un bucatar grec.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • 350 gr. nuca data prin masina
  • 350 gr. zahar
  • 125 gr unt topit
  • 1 lamaie mare sau 2 mici ( zemoase sa fie )
  • 100 ml ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu nuci si lamaie:

Se amesteca zaharul si nuca. Se aseaza doua foi de placinta pe masa, se ung cu ulei si se stropesc cu zeama de lamaie.( 2-3 linguri de ulei si 3-4 linguri de zeama de lamaie ). Se presara 1/4 din cantitatea de amestec zahar si nuca. ( eu n-am amestecat de la inceput, dar e mai bine asa )

Asezam apoi o foaie de placinta deasupra  si  o ungem cu ulei. Obtinem astfel un rulou.

Procedam la fel si pentru celelalte trei suluri, dupa care le astezam in tava si le portionam. Turnam untul topit deasupra si le coacem la foc mediu 15-20 minute pana incep sa se rumeneasca. Nu le lasati prea mult, caci se intaresc.( nu se foloseste folie de aluminiu, ca in alte cazuri )

Putem presara zahar pudra, optional, mai mult pentru aspect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu nuci si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

merion35 1

31.10.2012, 17:42

Te salut draga Ela!Azi,in sfarsit,am avut timp si am incercat reteta...si cu nuca si cu mac...a iesit crocanta si dulce,dulce!MULTUMESC mult pentru reteta!N am avut multa lamaie asa ca,am pus in uleiul pentru uns foile,putina sare de lamaie si a iesit minunat!

Ela68 1

31.10.2012, 21:40

ma bucur ca ti-a placut. data viitoare, incearca totusi cu lamaie, ai sa vezi diferenta.
te pup !
mi-ai dat o idee buna cu macul

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 21:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Gemenii"