Suberec cu carne de vita

de tarasmariana in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2014 | 19281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g de faina
  • 200 ml de apa
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei
  • Umplutura :
  • 300 g carne de vita
  • 2 cepe
  • 1/4 lingurita de piper
  • 5 linguri apa fierbinte
  • Ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suberec cu carne de vita:

Aluat :

Se pun intr-un bol faina cernuta, uleiul, sarea si apa fierbinte. Se framanta aluatul. Punem aluatul intr-o pungulita timp de 30 de minute. Intre timp, preparam umplutura de carne.

Umplutura : 

Se taia ceapa foarte marunt. Amestecam bine carnea tocata cu ceapa, sarea si piperul.

Se taie aluatul in 11 bucati mai mici din care se fac bile. Acestea se intind in foi rotunde si subtiri. In fiecare foaie intinsa se pune o lingura de carne si se imprastie pe jumatate de foaie iar a doua jumatate se pliaza peste prima. La jumatate de centimetru de margine, se preseaza aluatul cu varfurile degetelor. Dupa aceea, se taie aluatul cu o forma la 1 mm de la locul presat cu degetele si apoi se indeparteaza marginile.

Suberecul se prajeste in ulei foarte incins. Se pun cam 2-3 cm de ulei in tigaie. Suberecul nu trebuie sa fie acoperit de ulei.

Dupe ce s-au prajit, se scot intr-o farfurie in care se lasa cateva secunde. Dupa care se pun intr-un vas de inox si se acopera cu un capac.

Este foarte important sa fie acoperit pentru ca aburii fragezesc foarte bine aluatul.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Suberec cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane