Sufleu de dovlecei si leurda

de simona72 in Mancaruri de legume, 21 Aug 2013 | 16992 vizualizari

 

Este o reteta inspirata tot de la bucatarasele noastre de pe site, Laura si Ella, care au facut o minunata tarta cu dovlecel. Cum si la mine in frigider tronau 3 dovlecei nu am rezistat ispitei de ai face. Eu i-am zis sufleu si nu tarta, pt ca am folosit oua si nici o baza de tarta. Daca am facut bine s-au nu chiar nu stiu, las la alegerea specialistilor...Multumesc fete dragi>:D

 

INGREDIENTE

  • 3 dovleci
  • 5 oua
  • 100 gr cas capra
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura leurda (de la congelator)
  • sare
  • piper alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr masline verzi fara samburi
  • 2-3 linguri smantana
  • 50-100 gr mozzarela
  • pt uns forma de tarta:
  • 1 lingura unt
  • 1-2 linguri pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecei si leurda:

Am avut 3 dovlecei marisori, i-am spalat, curatat de coaja si i-am taiat in doua pe lungime. Cum nu au fost prea tineri si aveau seminte, cu o lingurita am scobit miezul si am lasat doar partea fara seminte. Am dat pe razatoarea mare dovleceii si i-am pudrat cu sare. I-am lasat 10-15 minute, iar apoi i-am stors intre palme de zeama lasata. Am adaugat casul dat pe razatoarea mare, mararul taiat marunt, leurda taiata si ea, sare si piper dupa gust, 2-3 linguri smantana, 2 linguri ulei de masline. Am amestecat cu o lingura toate ingredientele, le-am lasat sa se odihneasca pana am batut ouale intregi spuma, dar nu ca la prajituri, spuma sa curga sa nu fie ferma. Am amestecat bine jumatate din spuma de oua cu amestecul de dovlecel, am adaugat si restul de oua de data asta amestecad mai incet.

Am luat o forma de tarta pe care am uns-o cu unt, am presarat pe toata suprafata ei pesmet, am imprastiat maslinele verzi si am pus compozitia de dovlecel cu oua. Am ras deasupra mozzarela si am dat forma la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute si inca 10 minute cu usa cuptorului deschisa.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

noi am servit cu salata de rosii, voi dupa bunul plac sau merge de minune cu un sos de iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

simona72 1

05.05.2014, 22:01

Ma bucur Alina si astept impresii!

Alina26 1

10.05.2014, 17:53

ms mult pentru reteta!!!!e foarte buna!!!numai ca am pus 5 dovlecei mai mici si cu coaja ms frumos!!!!

simona72 1

10.05.2014, 18:57

Ma bucur ca ti-a placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecei