Sufleu de dovlecel

de gaby_duceag in Mancaruri de legume, 27 Iul 2011 | 9002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel mic
  • 3 oua
  • 100 gr branza de vaci
  • 50 gr cascaval
  • doua linguri faina
  • jumatate ceapa
  • cateva boabe coriandru
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecel:

Mi-a venit ideea acestui sufleu, simplu de altfel, privind mini tartele prietenului meu Cristi.
N-am eu ansoa :)) nu gatesc io in stil Michelin :)) nici fara grasimi, insa sufleul asta e minunat!
Ba mai mult binevenit pentru a valorifica unul dintre dovleceii pe care-i am de vreo cateva zile si care striga : ne pregateste si pe noi cineva ?:))))

Curatam dovlecelul. Il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie antiaderenta punem dovlecelul (fara ulei) si-l calim cateva minute. Atat cat sa se evapore toata apa lasata de dovlecel. Inchidem focul si lasam sa se racoreasca.

Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron amestecam galbenusurile, branza de vaci, cascavalul ras, ceapa tocata marunt ,coriandru, sare, piper, faina si dovlecelul dupa ce s-a racorit usor.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.

Incorporam albusurile in compozitia cu dovlecel, omogenizand usor cu o paleta de lemn.

Ungem 4 vase ceramice cu unt si impartim compozitia.Punem in fiecare cate putin busuioc.

Intr-o tava mai marisoara punem apa si o dam la cuptor la foc mediu.

Cand s-a incalzit apa introducem formele de sufleu.
Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea formei.

Bagam la cuptor si lasam pana ce sufleul prinde o culoare frumoasa. La mine a durat cam 35 min la foc mediu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

diaconta 1

27.07.2011, 20:56

si io,dar ma prefac ca's modesta

La Ancuta 1

28.07.2011, 12:36

La ai mei dovlecelul ar fi fost de vina. La salata si dovlecel spune Dragos "nu place". In rest chiar nu ma pot plange, ca nu e mofturos, iar pe taica-sau il educ

LUK 1

28.07.2011, 16:08

eu as incerca dar cu marar..arata fain fain

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume soté la tigaie