Supă cremă de broccoli - de post

de elucubratiiculinare in Supe, 4 Apr 2015 | 20791 vizualizari

 

O supa crema potrivita pentru perioada pastelui, dar si pentru copii.

 

INGREDIENTE

500 g broccoli 2 cartofi mari 1 ceapă mare 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel sare piper 20-30 ml ulei de măsline crutoane
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de broccoli - de post:

Se curăță ceapa, cartofii, morcovul și pătrunjelul, se spală, se taie bucăți mari și se pun la fiert în apă rece. Apa trebuie să depășească legumele cu 2-3 cm. Se desface broccoli în buchețele. Se folosește și tulpina, se curăță și se taie bucăți mari.

După 15 minute de fiert legumele, adăugăm broccoli. Dacă este nevoie se adaugă apă clocotită, tot așa să depășească legumele cu 2-3 cm. Se mai fierb 5 minute.

Înainte de a pasa legumele, se pot opri câteva buchețele de broccoli pentru a orna supa. Se pasează legumele, se adaugă din zeama în care au fiert pentru a ajunge la consistența dorită. Se adaugă uleiul de măsline și se condimentează cu sare și piper după gust.

Se servește cu crutoane.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de broccoli - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de praz