Supa crema de conopida cu focaccia de casa

de Cocktail_of_Senses in Supe, 9 Apr 2014 | 3339 vizualizari

 

Astazi am testat supa crema de conopida si focaccia de casa. Reteta pe care urmeaza sa v-o prezint este mult mai usoara decat pare, cel putin reteta de focaccia este foarte simpla. Supa crema poate fi cu usurinta si de post daca renuntati la smantana si parmezan.

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa crema aveti nevoie de: 
  • 1 conopida
  • 500 ml supa pui
  • 100 ml apa
  • 1 ceapa taiata juliene
  • 3 catei usturoi
  • piper alb
  • 2 linguri mari smantana
  • o mana parmezan ras
  • Pentru focaccia:
  • 1 ou
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri iaurt
  • 1,5 lingura ulei masline
  • sare de mare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cubulet unt
  • putin chimen
  • putin cimbru uscat
  • putin busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida cu focaccia de casa:

Mai intai caliti ceapa in ulei de masline, la foc mic, timp de 15 minute. Este important ca focul sa fie mic si astfel ceapa sa nu prinda culoare.

Adaugati apoi conobida rupta in buchetele si adaugati supa de pui. Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba la foc mare timp de 18-20 minute. Atentie daca folositi cubulet de supa, deoarece aceste are deja un continut mare de sare si nu va fi nevoie sa mai adaugati.

In acest timp coaceti si catetii de usturoi, necuratati, timp de aproximativ 15 minute, pana se inmoaie.

Dupa cele 20 de minute scurse, inlaturati capacul si mai lasati sa fiarba la foc mic cam 15 minute. Dupa aceea adaugati si miezul de usturoi copt, smantana, piperul alb si mixati cu blenderul pana devine o crema omogeana.

Lasati sa se odihneasca 10 minute, timp in care se va mai ingrosa, apoi mai adaugati 50-70 ml apa si amestecati bine.

Pentru focaccia am amestecat oul cu iaurtul, faina, zaharul, uleiul, praful de copt si sarea pana am obtinut un aluat moale si lipicios.

Ungeti cu unt o tigaie maricica si folosind dosul unei linguri intindeti aluatul uniform pe fundul tigaii. Condimentati cu chimen, busuic si cimbru apoi acoperiti cu folie de aluminiu sau un capac. Lasati la foc mic timp de 10 minute, timp in care nu aveti voie de ridicati capacul. Dupa 10 minute il puteti inlatura, iar dupa gust o mai puteti lasa cateva minute pe foc. Eu o prefer putin arsa :), asa ca 4 minute au fost suficiente.

Serviti supa crema cu parmezan, un strop de ulei de masline (optional) si focaccia calda alaturi.

Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ si pe Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida cu focaccia de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac de copt