Supa crema de dovleac copt

de Sylvia in Supe, 26 Ian 2014 | 12456 vizualizari

 

Daca e frig si iarna nimic nu merge mai bine decat o supa fierbinte servita cu crutoane si amestec de ierburi aromate. Va prezint astazi o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa: supa de dovleac copt, care este mai intens in arome si mai catifelat decat cel fiert.

 

INGREDIENTE

  • Aveti nevoie de un dovleac (eu am pus dovleac butternut puteti sa folositi ce aveti) 
  • sare mare
  • cimbru uscat
  • o capatana de usturoi
  • piper
  • lapte degresat 
  • eventual putina smantana lichida
  • putin ulei de masline
  • amestec de ierburi aromate ( eu folosesc patrunjel, ciboulette, busuioc, mixat cu ulei de masline si usturoi) 
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac copt:

Mai intai se spala si se taie dovleacul in doua. Se elimina semintele si se taie bucati mai mari cu tot cu coaja deoarece o sa il coacem.

Se asaza intr-o tava si se condimenteaza cu sare grunjoasa, piper proaspat macinat, putin cimbru si se adauga o capatana de usturoi taiata in doua. Se stropeste dovleacul taiat cu putin ulei de masline si se da la cuptor la 190 de grade C, timp de o ora. Se acopera la inceput cu o folie de aluminiu, apoi se lasa jumatate timpul descoperit sa se caramelizeze frumos.

Totul se va carameliza superb si usturoiul copt va avea un gust de vis, fin si catifelat, cu un iz subtil, dar cat trebuie de usturoi.

Se curata dovleacul de pe coaja si se scoate interiorul copt de la usturoi, apoi se mixeaza cu lapte si sare. Se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper si eventual pasta de ardei iute sau tabasco, in functie de preferinta. Eu am folosit sarea roz de himalaya ca sa o testez.

Supa se serveste fierbinte, asezonata cu amestec de ierburi aromate si crutoane de casa. Nu am pus deloc unt sau smantana lichida pentru ca a fost delicioasa fara, daca vreti sa puneti si nu va deranjeaza cele 2-300 de calorii adaugate asa, puteti sa o faceti fara nici o problema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sylvia 1

13.11.2014, 13:24

sa stii ca am refacut-o zilele trecute a iesit bestiala am pus si putin cartof copt in ea

Panacris 1

02.02.2015, 08:51

Xandrinne 1

05.09.2015, 09:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac cu Blenderul Oster