Supa crema de dovleac cu creson

de cristeena20 in Supe, 12 Oct 2012 | 4102 vizualizari

 

Desi eu sunt adepta ciorbelor si supelor traditionale romanesti, am invatat sa fac supe-crema si mi-au placut...Mereu combin altfel legumele si descopar alte delicatese:) Va recomand aceasta supa , deosebit de gustoasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata dovleac rosu (bostan sau ludaie cum i se zice in Ardeal)
  • 2 cartofi medii
  • 1 praz
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu sau verde
  • 1/2 cub de supa Knor (de pui sau legume)
  • sare, piper, ulei de masline
  • o legatura creson
  • crutoane de paine (facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu creson:

Legumele se tau bucati potrivite (prazul rondele, cartofii in cuburi, dovleacul la fel, cuburi mai mari, morcovii rondele, ardeii bucati potrivite) Alegem crezonul si il spalam.

Intr-o oala punem ulei de masline si adaugam prazul- lasam putin sa se caleasca (doar sa se inmoaie ), se adauga restul legumelor (adaugam doar o parte din creson)  , lasam 5 minute sa se inmoaie putin si sa se formeze o aroma , apoi turnam apa clocotita. Apa trebuie doar sa acopere legumele, sa nu fie prea multa. Se adauga ça nevoie dupa pasare.  Punem sare si lasam sa fiarba pana legumele sunt bine fierte. Mixam supa pana devine crema, apoi punem din nou la foc, adaugand cresonul ramas  si piper . Lasam sa fiarba pana frunzele de creson sunt inmuiate (dar sa ramana intregi).

La final mai picuram putin ulei de masline. Se serveste cu crutoane de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu creson" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adry88 1

12.10.2012, 20:00

place place

lilik 1

12.10.2012, 20:00

grozava aceasta supica

Lau 1

12.10.2012, 20:07

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac