Supa crema de legume

de Bucataras Medi in Supe/Ciorbe, 17 Iul 2011 | 8384 vizualizari

 

Aromata, racoritoare, sanatoasa...........va invit la o portie, cui ii place bineinteles...................))))

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1/4 telina
  • 1 lingurita cu unt
  • cateva frunze de telina
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 oua
  • 2 lingurite cu smantana
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume:

Curatam si spalam legumele apoi le taiem cubulete mai mari.Punem totul intr-o oala cu apa atat cat sa depaseasca putin nivelul legumelor, adaugam putina sare si 2-3 frunze de telina.Punem oala pe   foc si lasam pana cand toate legumele sunt fierte apoi le scurgem avand grija sa pastram supa in care acestea au fiert.Lasam legumele sa se racoreasca putin apoi le mixam.Diluam piureul obtinut cu supa in care acestea au fiert atata cat vrem sa fie de groasa.Dam la foc mic si adaugam untul.Potrivim de sare si piper dupa gustul fiecaruia si lasam sa dea in cateva clocote.

Separat batem bine ouale , adaugam smantana si apoi zeama de lamaie.Amestecam bine si apoi turnam treptat peste supa fierbinte.Amestecam bine si apoi tragem de pe foc.

Se serveste atat calda cat si rece cu paine prajita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

ionela2682 1

18.07.2011, 22:13

am venit la o portie!!!

diaconta 1

18.07.2011, 22:55

stiam eu ca nu ma lasi sa slabesc,dupa ce m-am straduit sa ma ingras indecent de goala-i oala mea

stelica68 1

20.07.2011, 13:42

superb...cred ca are un gust extraordinar de bun....ador asa ceva ms mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbica de legume cu carne de vita