Supa crema de legume coapte dupa reteta Jamilei

de Studenta_la_cratita in Supe, 12 Mar 2018 | 2843 vizualizari

 

In cautare de ceva gustos, dar de post, am dat peste reteta Jamilei de supa crema de legume coapte. Doar ca, ca de fiecare data, am adaptat-o conform gusturilor mele.
Pot sa spun ca mi-a luat mai mult sa o pregatesc decat sa o mancam, dar a meritat din plin! Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 radacina pastrarnac
  • 4 morcovi
  • 4 cartofi medii
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • cimbru
  • 1 capatana usturoi necuratata
  • sare
  • 2 lg ulei

pentru crutoane

  • 2-3 catei usturoi
  • sare, piper
  • 1/2 paine feliata mai veche, care am taiat-o cubulete
  • putin ulei de masline
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume coapte dupa reteta Jamilei:

Dovlecelul, cartofii, morcovii, pastarnacul, ceapa se curata de coaja si se taie cuburi/rondele. Rosiile si ardeii sa spala si se taie la randul lor.

 Se tranfera in tigaie si se adauga cimbrul, cateii de usturoi necuratati, cele doua linguri de ulei, sarea. Se amesteca si se baga in cuptor, la foc mediu, cam 40 minute, pana se coc.

 Se transfera intr-o oala, se curata usturoiul de coaja. Se adauga 1 litru apa fierbinte si se da intr-un clocot (cam 10 min) , apoi cu ajutorul unui blender se omogenizeaza.

Pentru crutoane (cat timp fierbe supa) - usturoiul, sarea, piperul, uleiul de masline si patrunjelul se dau la blender pana se omogenizeaza. Se toarna amestecul peste painea taiata si se omogenizeaza. Se pun pe o tava si se da la cuptor cam 10-15 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume coapte dupa reteta Jamilei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de praz cu parmezan