Supa crema de morcovi si ghimbir

de Adinuta in Vegan / Raw vegan, 11 Mar 2010 | 11348 vizualizari

 

Am gasit o reteta buna si cremoasa. Dar avea unt si zeama de pui si smantana... si am modificat-o, pentru ca am vrut o supa numai cu legume, mai usoara. I-am adaugat si niste telina, praz si pastarnac. Singurul lucru pe care l-am pastrat, a fost sotarea legumelor. In principiu nu imi place sa calesc legumele la o supa, dar le-am tinut foarte putin la foc iute, doar cat sa lase un pic de aroma in ulei. Intre timp am facut-o si fara calire si a iesit la fel de buna. I-am adaugat si o jumatate de mar. In fuctie de preferinte, puteti sa ii mai adaugati legume sau fructe care i s-ar potrivi. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate de ceapa taiata marunt
  • o lingurita de ghimbir ras (curatat de coaja in prealabil)
  • o lingurita si jumatate de catei de usturoi taiati marunt
  • cam un kilogram de morcovi curatati si taiati cubulete
  • 2 rosii taiate cu bulete
  • o bucatica de telina (cam un sfert)
  • o jumatate de praz (cam cat o palma de lung)
  • un pic de sos de soia
  • o radacina mica de pastarnac
  • o lingurita rasa de coaja de lamaie
  • 2 lingurite de suc proaspat de lamaie (optional)
  • verdeata pentru decor

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de morcovi si ghimbir:

Pasul 1: Am spalat bine, curatat si taiat cubulete toate legumele. Intr-un vas in care am mai calit si stiu ca nu se prinde, am pus la incins un pic de ulei. Cand l-am vazut ca da sa sfaraie, am aruncat peste el ceapa, usturoiul si ghimbirul. Am amestecat rapid cateva secunde, am pus si restul de legume, am mai amestecat un pic si am pus apa cat sa acopere.

Pasul 2: Am lasat totul sa fiarba la foc mic, cam 20 minute. Apoi am oprit. Am varsat apa din oala in alt vas si le-am lasat sa se raceasca separat. Eu fac asta si ca masura de precautie... adica atunci cand trec la partea de mixat, adaug din supa obtinuta cate un pic peste piureul de legume. In caz ca am pus prea multa apa la fiert, nu risc sa fac si supa crema prea apoasa, ii adaug pe rand pana obtin la consistenta dorita. Totodata, avand legumele expuse separat sub ochiul meu critic, pot alege sa scot dintre ele ceapa si prazul pe care prefer sa nu le retin in crema :)

Pasul 3: Avand legumele cat de cat racite si alese, pun un pic de supa peste ele si incep sa le fac piure cu blenderul. Mai adaug supa, mai mixes, pana obtin ce vreau. Apoi pun oala cu crema inapoi pe foc, ii adaug un pic de sos de soia si piper. Cand clocoteste, opresc. Se poate adauga inca un pic de zeama de lamaie pentru cei ce o prefera mai acrisoara. (eu am pus in farfurie, la servire)

Am servit cu morcov ras, piper si codite verzi de ceapa. Sper sa va placa!

TIPS-URI

1

puteti adauga la sfarsit un pic de ulei de susan si seminte...e foarte bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Adinuta 1

12.03.2010, 15:40

ma bucur ca ti-a placut!

niko 1

19.03.2010, 18:08

arata f bine dar unde pot sa gasesc ulei de susan si sos de soia? am cautat in mai multe locuri si n-am gasit

Adinuta 1

20.03.2010, 20:54

niko, multumesc! ai incercat in carrefour la raftul cu alimente asiatice?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cu varza, morcovi si germeni