Supa-crema de naut si linte

de laylalala in Supe, 13 Iul 2010 | 5894 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ulei de masline cu usturoi si ardei rosu
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 lingurita zahar brun
  • 75 ml vermouth
  • 1 crenguta de rozamrin
  • 700 ml zeama de supa de legume
  • 300 ml lapte
  • 1 conserva (400) gr naut, scurs
  • 1 conserva (400) gr linte, scursa
  • sare de mare si piper negru, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de naut si linte:

Se incalzeste zeama de supa de legume pana cand a dat intr-un clocot apoi se ia de pe foc, se adauga rozmarinul, se acopera si se lasa la infuzat 15 minute.

Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa impreuna cu zaharul brun pana cand incepe sa se inmoaie si sa se caramelizeze.Se toarna 75 ml vermout si se lasa sa fierba pana cand s-a evaporat o mare parte din acesta.Se adauga supa de legume cu rozmarin, laptele,nautul si lintea si se lasa sa fiarba 15 minute.Se ia cratita de pe foc si se scoate rozmarinul.

Se paseaza intreg continutul pana cand se obtine o pasta omogena si subtire.Se asezoneaza dupa gust apoi se toarna in boluri si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de naut si linte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu taitei de casa