Supa crema de rosii

de AndrutzaP in Supe, 4 Mai 2016 | 4210 vizualizari

 

Supa de rosii sau "zupa pomidorowa" este o supa specifica bucatariei poloneze. Se serveste cu taitei sau orez.
Noi preferam varianta cu taitei. De obicei eu o gatesc numai toamna deoarece atunci sunt rosiile bune, zemoase si foarte gustoase. Am incercat acum varianta cu rosii intregi, decojite la conserva si...a mers.
Va las sa o incercati, cu spor.
P.S-este supa preferata de iubitul meu.

 

INGREDIENTE

  • 2.4 kg rosii decojite si conservate
  • 2 morcovi mari
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 cepe mici
  • 1 fir de ceapa verde mai mare ( sau 2 mai mici)
  • 1 ardei gras
  • 3 "cuiburi" de taiteti
  • 1 legatura leustean
  • sare si piper
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii:

Modul de preparare al acestei supe este foarte usor.

Legumele, curatate si spalate, se taie "neglijent" si se pun la fiert.

Cand legumele s-au fiert, adaugati in oala rosiile din conserva si mai fierbeti pana sunt fierte foarte bine toate ingredientele.

Separat, fierbeti taiteii in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.

Legumele strecurate de zeama (nu aruncati zeama) se maruntesc in blender pana ce capata o consistenta cremoasa.

Puneti crema de legume intr-o oala si completati cu zeama pastrata pana ajungeti la consistenta dorita.

Puneti oala pe foc, adaugati taiteii fierti si mai lasati sa dea 2-3 clocote.

Potriviti de sare si piper. Dupa ce ati stins focul adaugati legatura de leustean tocata marunt.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosii rosii proaspete, dar sa fie coapte si zemoase.

2

Daca nu preferati varianta cremoasa a supelor, puteti pasa legumele mai mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii - Dukan