Supa cu galuste

de Ancutsa in Supe, 26 Iul 2016 | 4307 vizualizari

 

Este supa mea preferata din copilarie :)

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • 1 ceapa;
  • optional: 1 lingurita delikat;
  • Pentru galuste:
  • 2 oua;
  • Gris cat cuprinde.
  • Optional: patrunjel tocat;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste:

Se pun la fiert apa cu putina sare intr-o oala de 3 litri. Cand apa da in clocot, se adauga morcovul taiat rondele, ceapa si ardeiul, optional si 1 lingurita delikat. Se lasa sa fiarba si cand este aproape gata, se scot ardeiul si ceapa si se lasa in supa doar morcovul. Apoi se prepara galustele.

Galustele:

Se separa ouale si, la inceput, batem spuma intr-un castronel albusurile cu un praf de sare. Cand se fac spuma, adaugam galbenusurile si amestecam bine. Apoi adaugam grisul in ploaie. Aici trebuie avut grija si testat. Daca v-as da o cantitate anume de gris, v-ar putea iesi niste galuste prea moi sau prea tari. Asa ca, adaugati grisul in ploaie si amestecati pana obtineti o pasta consistenta.

Cum testati galusca: luati din compozitie cu lingurita si puneti in supa. Daca galusca se destrama, atunci mai puneti gris in compozitia din castron. Daca v-au iesit prea tari, le dregeti cu un pic de ulei.

Din momentul in care am pus galustele, se face focul mic, se adauga o ceasca de apa rece, se pune capacul si se mai lasa sa fiarba cam 10-15 minute.

Dupa ce am luat focul, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/supa-cu-galuste_20.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste