Supa de ardei umpluti

de mihaelar63 in Supe, 4 Oct 2010 | 5077 vizualizari

 

Vitamina C la farfurie -din ardei proaspat culesi din gradina .

 

INGREDIENTE

pt umplutura  

  • 800 gr carne amestec porc+ vita
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 3 linguri orez
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia
  • 12 ardei
  • faina alba
  • 100 ml ulei

pt supa

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1/2 telina
  • 1 pahar suc rosii
  • sare
  • zahar -optional.
  • 300 ml smantana
  • frunze verzi de telina si patrunjel

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti:

morcovii si telina se spala se curata si se razuiesc , ceapa se toaca marunt .

ardeii se spala, se curata de seminte , taindu-se un capacel in partea superioara . Pe partea interioara se sareaza si se presara cu faiana alba [ sa faca ,,priza'' cu umplutura ].

ardeii se umplu cu amestecul format din carne tocata, orez , ou , condimente , ceapa si patrunjelul verde taiate marunt; se pudreaza cu faina alba fiecare capat de ardei umplut si se prajesc usor pe toate partile in ulei .

se scot ardeii de la prajit si imediat in uleiul deja incins se calesc usor morcovii , telina si ceapa pregatite in prealabil. Se adauga din nou ardeii umpluti + apa , cat sa-i acopere + sare dupa gust .

se fierb cam 30 min. la foc potrivit , spre sfarsitul fierberii , puneti si sucul de rosii.

serviti cu smantana si multa verdeata .

TIPS-URI

1

supa de ardei umpluti e mai gustoasa daca puneti in ea la servire putin zahar.

2

capacelele ramase de la curatatul ardeilor , taiati-le fasii , puneti intr-o punguta la congelator , vor fi foarte apreciate cand le ,, gasiti '' la iarna .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

lilik 1

04.10.2010, 20:00

vai ce-mi place ciorbik asta

madi_marin 1

04.10.2010, 20:50

mamaa.....ce imi place cum arata..... nu mai vb de gust, desi nu am papat niciodata, imi inchipui cat de buna poate fi..... 5 furcu.....

mihaelar63 1

05.10.2010, 03:25

poftiti la ardei, sunt pentru toata lumea
cuoco69 -prajirea ardeilor are urmatoarele rezultate :inmoaie coaja si fixeaxa compozitia ,imbunatateste gustul final al produsului[diferenta de gust dintre ardei si ardei copti]

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu zdrente